Nieuws uit Roeselare

Roeselare
Roeselare

Nieuws uit Roeselare

Tien jaar geleden was dit plein een onoverzichtelijke verkeersknoop

18/06/18 06:00 - Na tien jaar van ingrijpende werken is het nieuwe station en de omgeving af. De NMBS, Infrabel, De Lijn en de stad investeerden samen meer dan vijftig miljoen euro. “Het station heeft een ware metamorfose ondergaan”, zegt schepen Griet Coppé.

Zelden gezien: ontwikkelaars werken intens samen met buurtbewoners voor ontwerp van verkaveling met 260 huizen

16/06/18 06:00 - Over enkele jaren wordt er gestart met de ontwikkeling van een grote verkaveling in Beveren. Ontwikkelaars en experten zaten deze week al samen met de buurtbewoners. “We willen rekening houden met iedereen die iets met de verkaveling te maken heeft.”

Bedevaart naar Lourdes valt letterlijk in het water

16/06/18 06:00 - Deze week trokken meer dan 650 leden van Okra West-Vlaanderen op bedevaart naar Lourdes. De uitstap kreeg echter een plotse wending toen het bedevaartsoord na hevige regenval onder water kwam te staan. “Het water stond tot aan het altaar in de grot.”

Vrienden Lamine zamelen geld in

16/06/18 02:57 - De vrienden van Lamine Bangoura organiseren een geldinzamelactie om de gerechtskosten en de begrafenis van de jongeman te financieren.

Tachtig procent minder sigarettenpeuken in stationsbuurt door installatie peukenhouders

16/06/18 02:57 - Het stadsbestuur installeerde de afgelopen week verschillende peukenhouders in de buurt van het nieuwe stationsgebouw. Dit nadat een proefproject na enkele maanden zeer succesvol gebleken was.

Brooklyn in recordtempo vernieuwd

16/06/18 02:57 - Kledingzaak Brooklyn in de Ooststraat is in amper drie weken tijd volledig omgebouwd. “De nieuwe winkel moest klaar zijn voor de batjes. Doordat maart, april en mei heel drukke maanden zijn, besloten we eind mei te starten met de ingrijpende werken. Een race tegen de tijd, maar het is ons gelukt”, zegt een tevreden zaakvoerder Ubbe Descamps.

Radio Bingo is even terug

16/06/18 02:57 - Radio Bingo is vanaf morgen zondag negen dagen te beluisteren via FM. De radiomakers vroegen speciaal voor de Batjes de evenementenfrequentie aan.

Gildemuziek ontvangen in stadhuis

16/06/18 02:57 - Het Roeselaarse Gildemuziek werd zaterdag ontvangen in het stadhuis. Ze presteerden onlangs heel sterk op een provinciale wedstrijd voor muziekkorpsen. Samen met nog veertien andere harmonieën viel het Gildemuziek in de prijzen. Na de ontvangst in het stadhuis hield de harmonie nog een straatconcert.

Volwassenen leren fietsen

16/06/18 02:57 - Ook dit jaar organiseerde de stad een reeks fietslessen voor volwassenen. Onder begeleiding van Buurtsport en een aantal vrijwilligers leerden vijftien volwassenen fietsen. Tijdens de laatste praktijkles fietsten alle deelnemers naar het wielermuseum KOERS. De deelnemers kregen hun fietsdiploma's overhandigd.

Vrouwenploeg ruilt Club Roeselare voor buren

15/06/18 02:57 - KSV Rumbeke start volgend seizoen met een vrouwenvoetbalploeg. Die speelde jarenlang onder de vlag van Club Roeselare, maar verhuist dus naar de buren.

Zelf nieuws uit Roeselare?


Roeselare

„ Alles over Roeselare op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken